ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φώλιας: Συμφωνία για αποφυγή διπλής φορολογίας Ελλάδας- Τυνησίας

17:14 - 16 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Πρωτόκολλο συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας Ελλάδας- Τυνησίας, υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας με τον Τυνήσιο ομόλογο του κ. Μonsef Bouden, κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του στην Τύνιδα στις 13- 15 Μαΐου.

Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου, τερματίστηκε μια εκκρεμότητα 15 ετών, ο δε απεγκλωβισμός από το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, δρομολογήθηκε από τον κ. Φώλια, στο περιθώριο των συζητήσεων της 9ης Μικτής διυπουργικής Επιτροπής που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2006.

Κατά την επίσκεψη του στην Τυνησία, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είχε επίσης την ευκαιρία, να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας κ. Αbdelaziz Rassaa, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Hatem Ben Salem, τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Διεθνούς συνεργασίας και Εξωτερικών Επενδύσεων της Τυνησίας κ. Khalil Lajimi, την Υφυπουργό Επικοινωνιών κα. Κhadija Ghariani, και τον πρόεδρο της Ένωσης Τυνήσιων Βιομηχάνων και Εμπόρων (UTICA) κ. Hedi Jilani.

Στις συνομιλίες, εκφράσθηκε η μεγάλη ικανοποίηση και των δυο πλευρών για τον τερματισμό της εκκρεμότητας υπογραφής της συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και εκφράσθηκε η κοινή επιθυμία για ενδυνάμωση και διεύρυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι θαλάσσιες μεταφορές, ο τουρισμός κ.α.

 

Ο κ. Φώλιας στις επαφές του με τους Τυνήσιους Αξιωματούχους δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς και στις δυνατότητες που παρέχει πλέον η χώρα μας στους τομείς ενέργειας έχονταςκαταστεί η Ελλάδα, με την κατασκευή τουαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, κέντρο ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και στις δυνατότητες συνεργασίας των δυο χωρών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων, στις μεταφορές, στις υποδομές τον τουρισμό και στην δημιουργία μεικτών επιχειρήσεων μεταξύ μικρομεσαίων, τόσο στην Τυνησία, όσο και στην Ελλάδα. Στόχος, η ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών επιχειρηματικών δράσεων όχι απλά στις δυο φίλες χώρες, αλλά και στις γείτονες της Ν.Α Ευρώπης και της Αφρικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.