ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεντένο:Το Eurogroup θα αποφασίσει για την εκταμίευση του 1 δισ.ευρώ

22:48 - 11 Μαρ 2019 | Οικονομία
Σεντένο:Το Eurogroup θα αποφασίσει για την εκταμίευση του 1 δισ.ευρώ
Ως «ορόσημο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο την έκδοση 10ετούς ομολόγου από την Ελλάδα.

Ο προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και θα είναι η τέταρτη χρονιά που η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της, υπογράμμισε.

 

Όπως είπε, η σημερινή συνεδρίαση της ευρωομάδας εστίασε στη 2η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της χώρας. «Γενικά υπάρχει πολύ καλή πρόοδος, όπως στο θέμα του ελέγχου των δαπανών υγείας, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αδειοδότησης επενδύσεων και σε σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε.

 

Υπάρχουν όμως, συμπλήρωσε, θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες. Το κυρίως θέμα είναι το «δυνητικό» νέο σχήμα προστασίας της α’ κατοικίας. «Καλούμε το επερχόμενο EwG να εξετάσει το εάν αυτό το σημαντικό νέο πλαίσιο έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς. Αν όλες οι προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί το επερχόμενο Eurogroup θα εξετάσει την εφαρμογή των επιπλέον μέτρων για το χρέος (σ.σ. εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ).

 

Από την πλευρά του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλή πρόοδο μετά τον τερματισμό του προγράμματος, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν λίγα θέματα που εκκρεμούν.

Το Eurogroup αποφάσισε ότι χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια και εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.