ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρόπουλος:Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί το δώρο του Πάσχα

15:35 - 26 Μαρ 2019 | Οικονομία
Πετρόπουλος:Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί το δώρο του Πάσχα
Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, ενώ εξήγησε ότι μέσα στον Απρίλιο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247», ανέφερε σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία ότι «Μέσα στον Απρίλιο θα καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να ισχύσει από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ μέχρι το τέλος του μήνα. Θα αφορά όσες εισφορές έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12 2016» και πρόσθεσε ότι «η ωφέλεια θα φτάσει κατά μέσο όρο μέχρι και 60%. Η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αφορά τις εισφορές του 2019. Όποιος δεν τις καταβάλλει κάθε μήνα θα κριθεί ως κακόπιστος. Το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 16,2 δισ. και αφορά 900.000 ανθρώπους. Από αυτούς οι 80.000 δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη και επιτέλους θα πάρουν. Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Θα ενταχθούν και οφειλές επιχειρήσεων σε δεύτερο χρόνο».

 

«Εμείς θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων είτε συμφωνήσουν είτε όχι οι θεσμοί. Αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν γιατί δεν θα προκύψει δημοσιονομικό πρόβλημα. Ακόμη και ο τεχνικός σύμβουλος του ΔΝΤ που βρισκόταν με το υπουργείο συμφωνούσε και δεν του το επέτρεψαν οι κεντρικοί παράγοντες», συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος.

 

Για το Δώρο του Πάσχα είπε ότι «Η χώρα έχει την ευχέρεια να πάρει αυτό το μέτρο. Το έχουμε τεκμηριώσει. Ιδεολογικό είναι το ζήτημα των πιστωτών. Όπως και η ΝΔ δεν θα ήθελε να ψηφίσει αυτή τη ρύθμιση, αλλά θα αναγκαστεί τελικά να την ψηφίσει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.