ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Τσίπρα-συνταξιούχων: Ναι στη σύνταξη χηρείας, όχι στα αναδρομικά

16:36 - 30 Μαρ 2019 | Οικονομία
Συνάντηση Τσίπρα-συνταξιούχων: Ναι στη σύνταξη χηρείας, όχι στα αναδρομικά
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους συνταξιούχους και όπως δήλωσαν οι ίδιοι, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση δέχτηκε να εισάγει ρύθμιση που θα επαναφέρει το ύψος της σύνταξης χηρείας στο 70% των χρημάτων που λάμβανε ο θανών, έναντι 50% που είναι σήμερα.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε για την κατάργηση των ηλικιακών προϋποθέσεων στις συντάξεις χηρείας.

Όσον αφορά το δώρο του Πάσχα, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς για συνταξιούχους, όμως ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί πριν το 2020.

Εξήγησε ότι δεν προτίθεται να νομοθετήσει φέτος την καταβολή δώρου, καθώς δεν επιθυμεί να δώσει λαβή για κριτική στην αντιπολίτευση, ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων του 2019.

Αντίθετα ο κ. Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για αναδρομικά, σημειώνοντας πως το κόστος των αιτημάτων τους αποτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος και υπερβαίνει τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός πάντως υποσχέθηκε πως θα προωθηθεί ταχέως η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 120 δόσεις. Η ρύθμιση είναι κρίσιμη για συνταξιούχους με μεγάλα χρέη προς τον πρώην ΟΑΕΕ, διότι από ένα επίπεδο εκκρεμοτήτων και άνω μπλοκάρεται η καταβολή σύνταξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.