ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Η Ελλάδα ενδέχεται να αποπληρώσει πρόωρα το ΔΝΤ

10:25 - 02 Απρ 2019 | Οικονομία
Bloomberg: Η Ελλάδα ενδέχεται να αποπληρώσει πρόωρα το ΔΝΤ
Η Ελλάδα ενδέχεται να αποπληρώσει πρόωρα τα δάνειά της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων βρισκόταν ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να πετύχει μείωση στα κόστη αναχρηματοδότησης των δανείων της.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη κινηθεί επίσημα για μία τέτοια ενέργεια, αλλά όπως μεταδίδει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο Έλληνες αξιωματούχους, εξετάζεται σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να ενισχύσει την παρουσία του στην πολιτική σκηνή ενόψει και των εκλογικών αναμετρήσεων, παίζοντας το χαρτί της ισχυρής οικονομίας και της σταδιακής αποδέσμευσης από τους πιστωτές, γράφει το πρακτορείο. Θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να ισχυριστεί πως μείωσε την έκθεση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, μειώνοντας ως εκ τούτου την ανάγκη επίβλεψης από το ΔΝΤ.

Βέβαια, για να συμβεί η πρόωρη αποπληρωμή, απαιτείται και η έγκριση της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, δεν είναι δεδομένη η αποδοχή μίας ενδεχόμενης πρότασης από την κυβέρνηση. Αυτό γιατί θα τεθεί υπό αμφισβήτηση αν η πρόωρη αποπληρωμή θα ωφελήσει πραγματικά την Ελλάδα. Έτσι, η χώρα μπορεί να χρειαστεί να αποδείξει στους πιστωτές της πως τα σχέδιά της για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν φιλόδοξα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 02 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.