ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόλις 3,1% απέχουμε από τις 5.040 μονάδες...

16:49 - 21 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Σύμφωνα με την Praxis Sec., "η εγχώρια κεφαλαιαγορά, σε συνέχεια της ανοδικής κίνησης που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, αναμένεται να κινηθεί στο ρυθμό των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων που απομένουν έως την λήξη του μήνα και οι οποίες αποτελούν παράγοντα διαμόρφωσης της εγχώριας τάσης, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί σε πιθανές θετικές εκπλήξεις επιλεκτικών τίτλων.

Σημειώνεται ότι η διάθεση για αύξηση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου έχει αυξηθεί, καθώς οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη παρουσιάζονται θετικές και η απουσία σημαντικής διόρθωσης έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα". Στην «Ετήσια Επενδυτική Στρατηγική», η Praxis Sec. είχε διατυπώσει την εκτίμηση για δίκαιη αποτίμηση του γενικού δείκτη στην περιοχή των 5.040 μονάδων, η οποία απέχει μόλις 3,1% με βάση το κλείσιμο κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής.

Από την άλλη πλευρά, η προσέγγιση των επίπεδων τιμών που είχαμε θέσει ως στόχο, αποτελεί προειδοποίηση για περισσότερη προσοχή και επιφυλακτικότητα καθώς το ενδεχόμενο αποκόμισης κερδών παραμένει, κυρίως σε περίπτωση εξωγενών παραγόντων όπως η αλλαγή του κλίματος στις κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές ή μια αρνητική έκπληξη σε μακροοικονομικό επίπεδο.
 
Στις  κυριότερες επενδυτικές επιλογές  περιλαμβάνονται οι εταιρίες: Intralot, Σαράντης, Audio Visual και Πλαστικά Θράκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.