ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν προσέρχονται στη Βουλή ΝΑΜ - JP Morgan

16:59 - 21 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Ενοχλημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την επιστολή άρνησης του κ. Παπαμαρκάκη (εκπρόσωπος της ΝΑΜ) αλλά και από τη μετάθεση του χρόνου προσέλευσης που ζητά η JP Morgan για ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου σχετικά με το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ που αγόρασε το ΤΕΑΔΥ.

Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπρόσωπου κ. Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την  απόφαση των δύο οίκων, διαμήνυσε σε αυστηρό τόνο ότι «οφείλουν όλοι να σέβονται τους θεσμούς και πάνω από όλα το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ιδίως μάλιστα σε μια υπόθεση, η οποία απασχολεί την κοινή γνώμη και πρέπει να διερευνηθεί πλήρως».

Της δήλωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προηγήθηκε η επιστολή του εκπροσώπου της North Asset Management κ. Γ. Παπαμαρκάκη μέσω της οποίας γνωστοποιούσε στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Θ. Σκρέκα την απόφαση του να μην προσέλθει στην αυριανή κατάθεση.  

Στην ίδια επιστολή ο κ. Παπαμαρκάκης υπενθύμιζε στον κ. Σκρέκα ότι για την υπόθεση αυτή κλήθηκε και εξετάστηκε ενόρκως ως μάρτυρας από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Αρχής του άρθρου 7 του Ν. 3424/2005 την 17η Μαϊου 2007.

«Στην κατάθεσή μου αυτή ιστόρησα γεγονότα που γνωρίζω σε σχέση με τις συναλλαγές με αντικείμενο το σύνθετο ομόλογο που εξέδωσε το Ελληνικό Δημόσιον και αναδέχθηκε η JP Morgan» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΑΜ.

Ειδικότερα, η επιστολή του κ. Παπαμαρκάκη εχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Σκρέκα

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να εμφανιστώ ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων για να παράσχω πληροφορίες για το σύνθετο ομόλογο που εξέδωσε το Ελληνικό Δημόσιον και αναδέχθηκε η JP Morgan.

Για την υπόθεση αυτή κλήθηκα και εξετάστηκα ενόρκως ως μάρτυρας από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Αρχής του άρθρου 7 του Ν. 3424/2005 την 17η Μαϊου 2007. Στην κατάθεσή μου αυτή ιστόρησα γεγονότα που γνωρίζω σε σχέση με τις συναλλαγές με αντικείμενο το προαναφερόμενο ομόλογο.

Σεβόμενος τον απόρρητο χαρακτήρα της διαδικασίας στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκα ως μάρτυρας, δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας, μολονότι θα επιθυμούσα να συμβάλω με την παρουσία μου στο σημαντικό έργο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. »

JP Morgan: Ζητά μετάθεση της ακροαματικής διαδικασίας       

Μετά την άρνηση του κ. Παπαμαρκάκη, αδυναμία να παραστούν αύριο στη Βουλή και να δώσουν πρόσθετες διευκρινίσεις για την πώληση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, δήλωσαν από την πλευρά τους και οι εκπρόσωποι της JP Morgan ( Νομικοί Σύμβουλοι) με την διαφορά όμως ότι μπορούν να παράσχουν ενημέρωση σε μεταγενέστερο χρόνο ζητώντας έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  μετάθεση της ακροαματικής διαδικασίας για το διάστημα από 5 έως 15 Ιουνίου.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η αυριανή ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά πάσα πιθανότητα οδηγείται σε αναβολή.

Την ίδια ώρα, εντολή για τη διενέργεια ελέγχων στις τράπεζες που εμπλέκονται με αγοραπωλησίες ομολόγων έδωσαν προς την Τράπεζα της Ελλάδος οι εισαγγελείς εφετών Αντώνης Λιόγκας και Γρηγόρης Πεπόνης, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση των ομολόγων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.