ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίχαλος:Η αποδυνάμωση της ΕΕ θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλους

19:45 - 17 Απρ 2019 | Οικονομία
Μίχαλος:Η αποδυνάμωση της ΕΕ θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλους
«Οι εκλογές αυτές θα είναι καθοριστικές για να αποφασίσουμε ποια Ευρώπη θέλουμε πραγματικά» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου στο οποίο παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λ. Βαρουξής, Κ. Δέρβος, Β. Λαζαράκου και Μ. Τριανταφυλλοπούλου.

«Η αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία ζητούν οι ενισχυμένες δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλους», τόνισε.

«Θεωρώ ότι στα πεδία της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας, της καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων, της ενίσχυσης της νεανικής και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η προσπάθεια να δώσουμε νέα πνοή στην ευρωπαϊκή οικονομία. Να δημιουργήσουμε προοπτικές και ευκαιρίες, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην αξία της ευρωπαϊκής συνεργασίας, ως όχημα για την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.

«Δεν πρέπει - κυρίως - να «χαρίσουμε» τη νέα γενιά της Ευρώπης στις δυνάμεις του λαϊκισμού, της απομόνωσης» πρόσθεσε.

«Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα λειτουργεί με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα. Που θα προτάσσει τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συμμετοχής στη λήψης αποφάσεων. Μια Ευρώπη με ανταγωνιστική οικονομία, η οποία θα μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί στον παγκόσμιο στίβο. Στα επόμενα χρόνια, θα χρειαστούμε μια ενιαία αγορά που να στηρίζει μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια αγορά που θα δημιουργεί ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και θα συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών. Θα χρειαστούμε γενναίες ευρωπαϊκές πολιτικές, για την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων... και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τη σημαντική δυστοκία της Ευρώπης στη δημιουργία καινοτόμων, ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων. Για να σταματήσει η Ευρώπη να χάνει κάθε χρόνο χιλιάδες ταλαντούχους ανθρώπους, που επιλέγουν τη Silicon Valley και τα οικοσυστήματα άλλων χωρών, για να εφαρμόσουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες» κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.