ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Η Ελλάδα διατηρείται στο Β+ με θετικό outlook

10:10 - 27 Απρ 2019 | Οικονομία
S&P: Η Ελλάδα διατηρείται στο Β+ με θετικό outlook
Η Standard & Poors παρά τις θετικές εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, διατήρησε το επίπεδο της αξιολόγησης στο B+, αλλά και την προοπτική (outlook) ως θετική.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα κινηθεί στο επίπεδο του +2,8% την περίοδο 2019-2022, ενώ σημαντικά κριτήρια στην αξιολόγησή της θεωρεί την πορεία των NPEs των ελληνικών τραπεζών, αλλά και τις εκλογές.

Σύμφωνα με την έκθεση, η S&P είχε προεξοφλήσει την πορεία της χώρας και απλά επιβεβαιώνει την αξιολόγησή που έδωσε τον Ιούνιο του 2018. Όπως σημειώνει, η ανάπτυξη αναμένεται να επιβεβαιωθεί, καθώς η εγχώρια ζήτηση ενισχύεται και οι εξαγωγικές επιδόσεις συνεχίζονται, αν και η συνεχιζόμενη επιβράδυνση της ευρωζώνης πιθανόν να περιορίσει τις εξαγωγές.

Η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο ευνοημένα προφίλ χρέους όλων των χωρών που εξετάζει η S&P όσον αφορά τη λήξη και το μέσο επιτόκιο, παρά το μεγάλο δημόσιο χρέος.

Η ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από το μέγεθος και τον ρυθμό μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του τραπεζικού τομέα και της κατεύθυνσης της οικονομικής πολιτικής μετά τις επερχόμενες γενικές εκλογές.

Στις 3 Μαΐου αναμένεται ο ευρωπαϊκός οίκος DBRS, o oποίος αυτή τη στιγμή τοποθετεί την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στην βαθμίδα B(High). Η αναβάθμιση του S&P θα ερχόταν λίγες ημέρες ύστερα από εκείνη του ιαπωνικού οίκου R&I, o oποίος βαθμολόγησε το αξιόχρεο της χώρας με Β+.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 27 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.