ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεκτείνεται η χρήση φυσικού αερίου στα σχολεία

17:25 - 22 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Επεκτείνεται η σύνδεση σχολικών κτιρίων στην Αττική και την περιφέρεια με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου ανάπτυξης:

1) Στον Νομό Αττικής έχουν συνδεθεί ήδη στο δίκτυο φυσικού αερίου 524 σχολικά κτίρια σε 45 δήμους, από τα οποία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν  φυσικό αέριο τα 253 και ακολουθεί η ενεργοποίηση της σύνδεσης των υπολοίπων 271.

2) Στους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας έχουν συνδεθεί και λειτουργούν ως σήμερα 161 σχολικά και δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις σε 5 δήμους και,

3) Στο Νομό Θεσσαλονίκης 206 κτίρια σε 11 δήμους.

Μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα λειτουργούν με φυσικό αέριο συνολικά 891 σχολικά και δημοτικά κτίρια.

Στη δεύτερη φάση του έργου, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, πρόκειται να προστεθούν άλλα 441 σχολικά και άλλα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις(271 στο Νομό Αττικής, 27 στους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας και 143 στο Νομό Θεσσαλονίκης).  

Από τη σύνδεση των προαναφερθέντων κτιρίων, και των δύο φάσεων, αναμένεται η υποκατάσταση με φυσικό αέριο περίπου 16 εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου ετησίως και αντίστοιχη εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους, λόγω χαμηλότερου κόστους του φυσικού αερίου (κατά 20%), 1,8 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Επίσης, αποφεύγεται η εκπομπή περίπου 11.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του υπουργείου Ανάπτυξης με Δημόσια Δαπάνη περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ και υλοποιείται από το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.