ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody’s: Πιστωτικά θετικό για τις τιτλοποιήσεις το πλαίσιο πρώτης κατοικίας

08:55 - 02 Μαϊ 2019 | Οικονομία
Moody’s: Πιστωτικά θετικό για τις τιτλοποιήσεις το πλαίσιο πρώτης κατοικίας
Ο οίκος Moody’s κρίνει ως πιστωτικά θετικό (credit positive) για τις τιτλοποιήσεις το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τον οίκο, το νέο πλαίσιο, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από τις 30 Απριλίου διαμορφώνει μία απλούστερη και πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία αιτήσεων για προστασία. Παράλληλα, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μεγαλύτερη διαφάνεια για την επίλυση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο οίκος συνεχίζει τονίζοντας ότι ο νόμος καθιστά δυνατή την πιο άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών, ενώ συνάμα μειώνει τη γραφειοκρατία και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για το συνολικό πλαίσιο των κατασχέσεων.

«Η εξέλιξη αυτή θα διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων, καθώς θα ενισχύσει το βάθος των δεδομένων, που είναι διαθέσιμα για ανάκτηση εγγυήσεων» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με τον Moody’s, ο νέος νόμος θέτει αυστηρότερα κριτήρια επιλεξιμότητας για τους οφειλέτες που επιθυμούν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους. Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι ακολουθούν μία πιο απλή διαδικασία, μέσω διαδικτύου, και δε χρειάζεται να σπαταλήσουν αρκετό χρόνο, αλλά και χρήμα.

Βέβαια, όπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, η εν λόγω online πλατφόρμα δε λειτουργεί ακόμη, όπως θα έπρεπε, κάτι που αναμένεται να διορθωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.