ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Το υπουργείο Εργασίας αλλοίωσε τα στοιχεία του «ΗΛΙΟΣ»

10:20 - 10 Μαϊ 2019 | Οικονομία
Βρούτσης: Το υπουργείο Εργασίας αλλοίωσε τα στοιχεία του «ΗΛΙΟΣ»
Ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε σήμερα την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για παραποίηση στοιχείων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», προκειμένου να προκύψει το συμπέρασμα ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ οι συντάξεις κατέγραψαν αύξηση.

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τη μεγάλη εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο σε αυτό κατ’ εξακολούθηση σε πολλά πράγματα, απλά χθες ξεπέρασαν κάθε όριο. Δεν πρόκειται για τον αριθμό των συντάξεων που εκδίδονται, πρόκειται γιατί κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο της ρύθμισης των 120 δόσεων ο κ.Πετρόπουλος δήλωσε, διαβάζοντας τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ,  ότι στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ οι συντάξεις, συγκριτικά με την περίοδο της ΝΔ, αυξήθηκαν στην Ελλάδα. Πράγματι με τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ, όπως τα παρουσίασε, έδειξαν ότι αυξήθηκαν, δυστυχώς, ούτε εγώ το είχα δει ότι θα πείραζαν και θα αλλοίωναν και τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ. Άλλαξαν τη μεθοδολογία του υπολογισμού διότι ο ΗΛΙΟΣ από την 1/6/13 που βγήκε και από εκεί  και πέρα κάθε μήνα παρουσίαζε τι χρήματα μπαίνουν στην τσέπη του συνταξιούχου, από τον Ιούλιο του ‘15 σταμάτησαν να εκδίδουν τον ΗΛΙΟ για ενάμιση χρόνο αλλά τώρα που τα παρουσίασαν όλα έδειξαν ότι από τον Ιούλιο του ’15 συμπεριλαμβάνουν στις συντάξεις και την εισφορά υγείας και τον ΑΚΑΓΕ που δεν πάνε ποτέ στον συνταξιούχο με αποτέλεσμα να δείχνει ότι οι συνταξιούχοι παίρνουν περισσότερα λεφτά», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Μιλάμε για μια απίστευτη αθλιότητα που στο βωμό της επικοινωνιακής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ δε δίστασαν να πειράξουν και τα στοιχεία του πιο ενδελεχούς, ακριβέστατου και αξιόπιστου εργαλείου που είχαμε στη χώρα. Αποτελεί μια άνευ προηγουμένου θρασύτητα και αθλιότητα που άλλαξαν και τα στατιστικά, πράγματι τα νούμερα απορρέουν από τον ΗΛΙΟ αλλά είναι αλλοιωμένα και χαλκευμένα. Λαθροχειρία και στον ΗΛΙΟ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε: «Καλώ τον κ. Πετρόπουλο να κάνει μια δήλωση δημόσιας συγνώμης προς τους συνταξιούχους για τη χθεσινή εξαπάτηση από βήματος Βουλής. Με μια αναγωγή που έκανα είδα ότι η μείωση ανά μήνα είναι 60€ και συνολικά το 2014 είναι 750€ η χαμένη σύνταξη για κάθε συνταξιούχο μεσοσταθμικά και ταυτόχρονα δεν έχει υπολογιστεί και το 1δισ. που είναι το ΕΚΑΣ. Φάνηκε ότι χάθηκαν περίπου 3 δισ. στη συνταξιοδοτική δαπάνη συγκριτικά το ’14 με το ’18. Πήγε για μαλλί ο κ. Πετρόπουλος και βγαίνει κουρεμένος» και αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, σχολίασε:

«Δεν υπάρχει 13η σύνταξη. Η 13η σύνταξη με βάση τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ στοιχίζει 2,1 με 2,2 δισ. σε επίπεδο μηνιαίας δαπάνης, αυτό που θα δώσει η κυβέρνηση είναι 800 εκ. Εγώ το είπα "επίδομα ευρωεκλογών", αν μπορούσε θα το έδινε και έξω από την κάλπη. Θα ψηφίσουμε το μέτρο που κάνει τη διανομή του υπερπλεονάσματος, αλλά δεν είναι 13η σύνταξη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.