ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι νέες ρυθμίσεις του Κανονισμού του ΧΑ στην ''ατζέντα'' του Δ.Σ.

19:05 - 23 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων του Κανονισμού του ΧΑ από 1ης Ιουνίου 2007, βρέθηκε μεταξύ άλλων στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑ. Πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. ενημερώθηκε για το πλάνο ενεργειών που θα υλοποιηθούν για την οριστικοποίηση του τεχνικού περιβάλλοντος για την υποστήριξη του Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) καθώς και των επιπλέον ελέγχων που θα εφαρμόζονται στη δημοπρασία κλεισίματος (Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση) για τον προσδιορισμό της Τιμής Κλεισίματος.

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί Εικονικές Συνεδριάσεις με τη συμμετοχή των Μελών και των Προμηθευτών Πληροφοριών που θα ξεκινήσουν από 29 Μαΐου. Ο μηχανισμός ΑΜΕΜ καθώς και οι τροποποιήσεις στη δημοπρασία κλεισίματος θα εφαρμοσθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2007 και αφού ολοκληρωθούν με επιτυχία οι σχετικές δοκιμές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή:

* Tων 163.433.370 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "VETERIN A.B.E.E.", που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εισηγμένων εταιρειών "ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ Α.Β.Ε.Ε." και "ΕΒΙΚ Α.Ε.", καθώς και της μη εισηγμένης εταιρίας "ELPHARMA A.E.B.E.", με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής:α) κάθε μέτοχος της εταιρίας "VETERIN A.B.E.E." ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, με 0,79064823 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, β) κάθε μέτοχος της εταιρίας "ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ Α.Β.Ε.Ε." ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, με 1,56324382 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, γ) κάθε μέτοχος της εταιρίας "ΕΒΙΚ Α.Ε." ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, με 1,50822857 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ και δ) κάθε μέτοχος της εταιρίας "ELPHARMA A.E.B.E." ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, με 0,89671033 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, θα οριστεί με νεώτερη ανακοίνωση της εταιρίας.

* Tων 101.558.750 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.", που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 29η Μαΐου 2007.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

* Tην ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης «Lamda Development ΑΕ» από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ «ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕ».

* Tην απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «ΙΛΥΔΑ ΑΕ» από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ «MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Τετάρτη 30 Μαΐου 2007.

και αποφάσισε:

* Tην αναστολή διαπραγμάτευσης των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί του δείκτη EPSI-50 λαμβάνοντας υπόψη τη μη ύπαρξη ανοικτών θέσεων στα σχετικά συμβόλαια τίτλου για διάστημα δύο μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.