ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Δεσμεύθηκε για φοροελαφρύνσεις από το βήμα του ΣΕΒ

15:39 - 24 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Την προσωπική δέσμευση για την καθιέρωση μιας ενιαίας, προοδευτικής τιμαριθμοποιημένης φορολογικής κλίμακας και την κατάργηση του καθεστώτος φορολόγησης των εισοδημάτων από εργασία με υψηλότερο συντελεστή από αυτά που προέρχονται από το κεφάλαιο, ανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου, ενώπιον των μελών της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.
Στην ομιλία του, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε πενταετές αφορολόγητο για μικρές επιχειρήσεις νέων σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές και φορολόγηση με χαμηλό συντελεστή των αδιανέμητων κερδών των νομικών προσώπων.

 Ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι οι επενδύσεις θα γίνονται από τις επιχειρήσεις και οι δημόσιες επενδύσεις θα περιοριστούν στο 5% του ΑΕΠ.

 Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας βασίζεται σε «πήλινα πόδια», δηλαδή, κυρίως στην κατανάλωση, η οποία συναρτάται από την ανησυχητική αύξηση του δανεισμού των νοικοκυριών.    

 Εξάλλου, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας, δήλωσε ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να παραπλανηθούν για δεύτερη φορά ό,τι και να τους τάξουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.