ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από 15/7 οι αιτήσεις για την β' φάση του «Εξοικονομώ»

08:54 - 27 Ιουν 2019 | Οικονομία
Από 15/7 οι αιτήσεις για την β' φάση του «Εξοικονομώ»
Την διαδικασία και τις προϋποθέσεις ένταξης στη β’ φάση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» δημοσίευσε το Υπουργείο . Η υποβολή των αιτήσεων για το νέο κύκλο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ξεκινήσει διαδοχικά ανά ομάδα Περιφερειών από τις 15/7/2019 και θα γίνει με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018 (εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας).

Ειδικότερα, σημειώνεται πως οι διαθέσιμοι πόροι για την τρέχουσα φάση του προγράμματος θα ανέλθουν σε 250 εκατ. ευρώ και τα οποία εκτιμάται ότι θα χρηματοδοτήσουν παρεμβάσεις σε 20.000 – 25.000 κατοικίες.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές σε σχέση με τον Α’ Κύκλο του προγράμματος αυτές έγκεινται στο γεγονός ότι καταργείται το άνω όριο στην 7η εισοδηματική κατηγορία και για την υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών θα πρέπει να αποτυπώνεται η καταβολή τουλάχιστον του 30% του συνόλου του ειδικού προστίμου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή των ιδιωτών, το ύψος των παρεμβάσεων αναμένεται να υπερβεί τα 400 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να κλείνει ο κύκλος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» με έργα ενεργειακής αναβάθμισης αξίας άνω του 1 δις. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.