ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OΟΣΑ: Λύστε το ασφαλιστικό

12:06 - 30 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Την άμεση δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, στο σύστημα υγείας και την ανεργία συνιστά στην κυβέρνηση ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία παρουσιάζεται σήμερα από το ΓΓ Ανχελ Γκουρία και τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο Οργανισμός προβλέπει διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 4% την επόμενη διετία, ενώταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον πληθωρισμό και το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο αναμένεται να παραμείνει διευρυμένο.

Πιο αναλυτικά, οπως αναφέρεται στην έκθεση, ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της ελληνικής κυβέρνησης θεωρείται η μείωση του ελλείμματος το 2006σε ποσοστό πλέον του5% του ΑΕΠ και κάτω από το 3% που είναι και το όριο, ενώ εκτιμά ότι η εξισορρόπηση των μεγεθών θα επέλθει μέχρι το 2012.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, κρίνεται ως αναγκαία η αύξηση των φορολογικών εσόδων μέσω αποτελεσματικής πολιτικής διαχείρισης και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Στον τομέα της ανεργίας ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του αναφέρει ότι η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στους νέους και στις γυναίκες, ενώ προτείνει την μείωση των εργατικών κόστων και την χαλάρωση της αυστηρής νομοθεσίας για την προστασία της απασχόλησης.

Στο επίπεδο του ασφαλιστικού, ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει την ανάγκη για μία μεγάλης κλίμακας μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του συστήματος ασφάλισης, να εξαφανισθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας και να αντιμετωπιστεί επαρκώς το πρόβλημα της φτώχειας.

Νωρίτερα, ο κ. Γκουρία συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.