ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σταϊκούρα για το συντονισμό των οικονομικών θεμάτων

10:13 - 13 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Συνάντηση Μητσοτάκη - Σταϊκούρα για το συντονισμό των οικονομικών θεμάτων
Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να μεταβεί σήμερα Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με σκοπό να συντονίσουν τα εκκρεμή θέματα της οικονομίας.

Λίγο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις στις 19 και 20 Ιουλίου, οι δύο άνδρες θα επικεντρωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Άλλωστε την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Αθήνα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, με τον οποίο ο νέος υπουργός Οικονομικών θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε πρώτη επαφή. Υπενθυμίζεται ότι είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Χθες Παρασκευή ο Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε με τους υφυπουργούς Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θόδωρο Σκυλακάκη, ενώ ήρθε σε επικοινωνία και με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και γενικούς διευθυντές του υπουργείου, με αντικείμενο τα έσοδα και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καταλήγοντας στο ότι «οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της». Στην ανακοίνωση του Μαξίμου τονίζεται, ακόμη, ότι «Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων».

Ο Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε πως «μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρθούν τα capital controls». Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων» και πρόσθεσε ότι «το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση». Επανέλαβε, επίσης, την εκτίμησή του ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα διαμορφωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ έναντι 3,5% που είναι ο στόχος».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:37 - 13 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.