ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Εφικτή η συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς ενεργητικού της ΕΚΤ

10:14 - 14 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Στουρνάρας: Εφικτή η συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς ενεργητικού της ΕΚΤ
Εφικτή σε σύντομο χρονικό διάστημα βλέπει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ενεργητικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Όλοι οι οίκοι αξιολογούν την Ελλάδα σε βαθμίδα κατώτερη του investment grade, γεγονός που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή της χώρας σε ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στην «Καθημερινή», ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί πόσος καιρός θα χρειασθεί ώστε να επανέλθει η Ελλάδα σε υψηλή επενδυτική διαβάθμιση (investment-grade).

Το επόμενο «ραντεβού» με τους οίκους αξιολόγησης είναι στις 2 Αυγούστου, όπου αναμένεται η «ετυμηγορία» της Fitch. H Fitch αξιολογεί την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒ- με σταθερή προοπτική. Ο οίκος Moody's είχε προχωρήσει την 1η Μαρτίου σε αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, στην κατηγορία Β1 από Β3, ενώ ο S&P αξιολογεί το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας στο Β+.

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ότι υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιτάχυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 14 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.