ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι συναντήσεις του υπουργού οικονομικών Σταϊκούρα στο συνέδριο του Economist

08:25 - 15 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Oι συναντήσεις του υπουργού οικονομικών Σταϊκούρα στο συνέδριο του Economist
Με όλα τα στελέχη των θεσμών που θα βρεθούν από σήμερα στο Λαγονήσι στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Economist που ξεκινά αύριο, θα συναντηθεί ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στους ομιλητές του συνεδρίου, τους οποίους θα δει και κατ’ ιδίαν για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπουργός, περιλαμβάνονται ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας - ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο και ο επικεφαλής της αντίστοιχης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν. Θα είναι επίσης στο Λαγονήσι ο επικεφαλής του EuroWorking Group  Χανς Φίλμπριφ.

Ολοι θα θελήσουν, χωρίς αμφιβολία, να δείξουν καλή διάθεση γενικώς απέναντι στη νέα κυβέρνηση, όμως αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι περιμένουν τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος. Και αυτές περιλαμβάνουν τόσο τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες είμαστε πίσω, όσο και τον δημοσιονομικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, για τον οποίο εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μετά τα μέτρα του Μαΐου.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.