ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγαλύτερη στους άνδρες η μέση ηλικία συνταξιοδότησης

14:40 - 30 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης ποικίλει από τα 54,3 έτη (για τα άτομα που εργάστηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις) έως τα 64,2 έτη (για τα άτομα που εργάστηκαν ως γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, κ.λπ.), σύμφωνα με ειδική δειγματοληπτική έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας .

Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι μεγαλύτερη στους άνδρες, σε σχέση με τις γυναίκες, με εξαίρεση τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, τους ιδιοκτήτες μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων και τους γεωργούς, κτηνοτρόφους και αλιείς.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος αριθμός ετών εργασίας εκτιμάται σε 31,5 έτη και είναι μεγαλύτερος για τους άντρες και για τα άτομα με κατώτερο μορφωτικό επίπεδο. Οι άνδρες εργάζονται κατά μέσο όρο 32,5 έτη, ενώ οι γυναίκες 29,8 έτη.

Ο κύριος λόγος που κάποια άτομα εξακολουθούν να εργάζονται παρά το γεγονός ότι λαμβάνουν σύνταξη είναι για να εξασφαλίσουν υψηλότερη σύνταξη.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες στη δειγματοληπτική έρευνα της ΕΣΥΕ, οι περισσότεροι που συνεχίζουν να εργάζονται, παρά το γεγονός ότι λαμβάνουν σύνταξη, στοχεύουν στην αύξηση της σύνταξής τους (54,4%).

Εξάλλου, ένα ποσοστό 26,7% συνεχίζει να εργάζεται για τη στήριξη του εισοδήματός του, ενώ οι υπόλοιποι δεν απάντησαν ή απάντησαν «για άλλους λόγους».

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την έρευνα η μέση ηλικία κατά την οποία οι ερωτηθέντες σχεδιάζουν να σταματήσουν την εργασία τους, εκτιμάται στα 63,8 έτη. Για τους άνδρες, η ηλικία ατυή είναι τα 63,9 έτη, ενώ για τις γυναίκες τα 63,5 έτη.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.