ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόλμαν: Μεταρρυθμίσεις για να καλυφθεί η απόσταση με την Ευρωζώνη

14:15 - 16 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Ντόλμαν: Μεταρρυθμίσεις για να καλυφθεί η απόσταση με την Ευρωζώνη
«Το ΔΝΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πίτερ Ντόλμαν, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist στο Λαγονήσι, συμπληρώνοντας ότι πρέπει «να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια για να καλυφθούν τα κενά με την Ευρωζώνη, τότε οι Έλληνες πολίτες θα βλέπουν σταθερή βελτίωση».

Ο κ. Ντόλμαν τόνισε πως έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα, σημειώνεται ήπια επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ εκτίμησε πως μακροχρόνια θα υπάρχει βελτίωση των οικονομικών μεγεθών.

«Ο κίνδυνος φτώχειας παραμένει», συνέχισε, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι οι πολιτικές στην αγορά εργασίας είναι άκαμπτες και ότι θα χρειαστεί μια 10ετία για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.

Αναφορικά με τις τράπεζες τόνισε πως παραμένουν «ελλειμματικές κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εξακολουθούν να είναι σημαντικό πρόβλημα και οι πιστώσεις μειώνονται, ενώ το χρέος παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη».

«Προϋπόθεση για μεγαλύτερη ανάπτυξη», είπε, «είναι το καλύτερο μείγμα δημοσιονομικών πολιτικών, η περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας για δημιουργία θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με μείωση της γραφειοκρατίας, ο τραπεζικός δανεισμός φιλικός για την ανάπτυξη και η αντιμετώπιση του προβλήματος γήρανσης του πληθυσμού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.