ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Εντός του 2019 θα ξεκινήσει το Ελληνικό

16:49 - 22 Ιουλ 2019 | Οικονομία
Γεωργιάδης: Εντός του 2019 θα ξεκινήσει το Ελληνικό
Τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, που είναι η δημιουργία ενός κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος αδειοδοτήσεων, καθώς και η προώθηση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στην Ολομέλεια της Βουλής. Για την επένδυση στο Ελληνικό τόνισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα εντός του 2019.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί μια κεντρική υπηρεσία αδειοδοτήσεων, σε μια ιστοσελίδα θα μπορεί να γίνει η διαδικασία της αδειοδότησης. Πρόκειται για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη, ένα σχέδιο που θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια αλλά θα τρέξει σύντομα πιλοτικά σε πέντε πόλεις.

Εντός Αυγούστου ο υπουργός επισήμανε ότι θα προχωρήσει νομοσχέδιο σχετικά με την επιτάχυνση κάθε μορφής αδειοδότησης. Θα νομοθετηθεί outsourcing όσο περισσότερο γίνεται για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες. Ένα χαρτί που θα υπογράφεται από ένα κάποιον ελεγκτικό οίκο, θα έχει μεγαλύτερη αξία από ένα χαρτί από δημόσια υπηρεσία.

Όσον αφορά το Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, για όσα έκανε το προηγούμενο διάστημα και ξεκαθάρισε ότι το έργο θα προχωρήσει εντός του 2019, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρξει άλλος νόμος για το Ελληνικό. Τόνισε επιπλέον ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση για τον διαγωνισμό στο καζίνο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 72η θέση στην έκθεση Doing Business και υπερασπίστηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση μεταφέρει την γενική γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας στο υπουργείο του.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε επιπλέον ότι αντιμετώπισε καλόπιστα και δεν μηδενίζει όσα έγιναν, όσον αφορά τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Πολλές ρυθμίσεις του κ. Δραγασάκη ήταν σε καλή κατεύθυνση, ενώ θα προωθηθούν κάποιες ρυθμίσεις που δεν ψηφίστηκαν με κάποιες αλλαγές, συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.