ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αλλαγές στον εξωδικαστικό και το mea culpa του Άδωνι

17:02 - 01 Αυγ 2019 | Οικονομία
Οι αλλαγές στον εξωδικαστικό και το mea culpa του Άδωνι
Παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αρμόδιων συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως είπε «τα αποτελέσματα του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι περιορισμένα. Μόλις 50 είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις από τα 2.000 και πλέον νομικά πρόσωπα που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους».

Προκειμένου να γίνει περισσότερο λειτουργικός ο νόμος, ώστε να ενταχθεί μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το υπουργείο προωθεί αλλαγές στον νόμο του εξωδικαστικού μηχανισμού, ώστε να δοθούν κίνητρα και να επιταχυνθεί η διαδικασία για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες. «Το δημόσιο συμφέρον είναι να βοηθήσουμε τις βιώσιμες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν», ανέφερε ο ίδιος εξαίροντας ωστόσο το έργο του ειδικού Γραμματέα αρμόδιου για το ιδιωτικό χρέος, κ. Φώτη Κουρμούση. Επίσης, σημείωσε πως το υπουργείο έχει εγκαινιάσει έναν στενό διάλογο με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για την επιβράβευση των συνεπών οφειλετών, γιατί, όπως είπε «δεν γίνεται να προτιμάει ο οφειλέτης να είναι ασυνεπής για να έχει οφέλη και όχι να είναι συνεπής».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα με την προστασία των τραπεζικών στελεχών για θέματα «κουρέματος» δανείων. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι ο ίδιος έκανε λάθος διατύπωση πριν λίγο καιρό κάνοντας λόγο για ασυλία των στελεχών «Συζητάμε προστασία για τραπεζικά στελέχη που θα διασφαλίζει προστασία από κακόβουλες αιτιάσεις εναντίον τραπεζών. Δεν μπορεί να επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια των στελεχών η απειλή. Όχι όμως ποινική ασυλία αλλά προστασία από κακόβουλες ενέργειες που θα διασφαλίζει αφενός την προώθηση των διαδικασιών αλλά και να δίδεται ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί αν κάνει κάτι κάποιος παράνομο, να μένει ατιμώρητο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για ένα mea culpa που σήκωσε η Αντιπολίτευση.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.