ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Ανοικτό το δίκτυο του ΚΕΑΟ για τις 120 δόσεις

12:49 - 06 Αυγ 2019 | Οικονομία
O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως από σήμερα το πρωί οι ασφαλισμένοι με οφειλές το 2017 και το 2018 στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να εντάξουν και αυτές στη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 30/9/2019.

Αυτό δεν μπορούσε να γίνει έως σήμερα, όπως εξήγησε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, γιατί δεν είχε γίνει εκκαθάριση των οφειλών, η οποία πλέον ολοκληρώθηκε.

Από σήμερα το πρωί και όχι από το μεσημέρι όπως ανακοίνωσα στη Βουλή, είναι ανοικτό το δίκτυο του ΚΕΑΟ και μπορεί απρόσκοπτα ο οποιοσδήποτε οφειλέτης στα ασφαλιστικά ταμεία να κάνει ρύθμιση των 120 δόσεων, τόνισε μιλώντας στον «Θέμα 104,6».

«Επιτέλους, τα καταφέραμε. Δεν ήταν μόνο η μείωση του επιτοκίου που ήταν ο ‘’γόρδιος’’ δεσμός που κληρονομήσαμε και το 2017 – 2018 ήταν απροσπέλαστο και δεν μπορούσε να γίνουν ρυθμίσεις. Είναι η τελευταία ρύθμιση που θα υπάρξει. 1.400.000 οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν πάνω από 36 δις. Διαμορφώνουμε και το περιβάλλον έτσι ώστε να μην διαμορφώνονται και στο μέλλον νέα χρέη και να κάνουμε ελκυστική τη ρύθμιση και για κάτι άλλο. Μειώνουμε φόρους, θα μειώσουμε εισφορές. Θα φύγουν και εκείνα τα βαρίδια που διαμόρφωναν το χρέος μέσα στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ρύθμιση των 100 δόσεων με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, απέτυχε παταγωδώς. Δεν πρέπει να έχουμε την επανάληψη μίας τέτοιας ρύθμισης, η ρύθμιση αυτή πρέπει να πετύχει.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει χαρακτηριστικά καλύτερα από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και είναι ελκυστικότερη και έχει λιγότερα βάρη με τις ρυθμίσεις που κάναμε σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Είναι η τελευταία ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για καθαρούς λογαριασμούς με το μέλλον, να απαλύνουμε από τους οφειλέτες τα βάρη που υπέστησαν λόγω της κρίσης και να πάμε μπροστά, να ανοίξουμε μία νέα σελίδα για την οικονομία στο σύνολο του εύρους της», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, το υπουργείο Εργασίας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να γίνει εκκαθάριση του ασφαλιστικού αρχείου για να μπορέσουν έτσι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία όσοι είχαν οφειλές για το διάστημα 2017-2018 και δεν είχαν καταφέρει να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Πολυνομοσχέδιο

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο, δίνοντας έμφαση στη μείωση των επιτοκίων και στην ψηφιοποίηση των συντάξεων, τονίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ένα πιο σύγχρονο και πιο δίκαιο ασφαλιστικό περιβάλλον».

Συντάξεις
 
Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα λυθεί οριστικά το μεγάλο πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν σήμερα στις 450.000.
 
«Στο παρόν νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για τις ψηφιακές συντάξεις με την καταχώρηση του ΑΜΚΑ στον ΕΟΠΥΥ. Το χρονοδιάγραμμά μας έχει στόχευση τον Νοέμβριο του 2019 να έρθει η νομοθεσία και μέχρι τον Ιούνιο του 2020 η Ελλάδα για πρώτη φορά θα έχει ψηφιακές συντάξεις», επισήμανε ο κ. Βρούτσης.
 
Για το ίδιο θέμα, μιλώντας με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, ο υπουργός εργασίας τόνισε  ότι οι σχετικές ενέργειες για την εκκαθάριση των εισφορών ήταν απαραίτητες καθώς δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση, αλλά ούτε και να υπάρξει στο μέλλον άλλη ρύθμιση, πέραν της πάγιας, για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.