ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σιγή» από τη Moody's για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

10:30 - 24 Αυγ 2019 | Οικονομία
«Σιγή» από τη Moody's για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας
Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για χθες αναθεώρηση από την Moody's της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και των προοπτικών της, με τον οίκο αξιολόγησης να διαψεύδει τις προσδοκίες της αγοράς για μια αναβάθμιση του outlook της χώρας.

Νωρίτερα την Παρασκευή και σε έκθεσή του για τη χώρα μας ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας στηρίζεται από τη «μέτρια» οικονομική ισχύ της χώρας, αντανακλώντας τα υψηλότερα επίπεδα πλούτου συγκριτικά με άλλες χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα αξιολόγησης, μια μετρίου μεγέθους οικονομία με μέτρια επίπεδα διαφοροποίησης που εξισορροπείται από την σημαντική ακόμα αβεβαιότητα ως προς τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των δυσμενών δημογραφικών καθώς και των χαμηλών επιπέδων επενδύσεων και αποταμιεύσεων.

Σημειώνεται ότι η βαθμολογία της Moody’s στην Ελλάδα είναι στο B1, ένα επίπεδο κάτω από αυτή της Fitch, η οποία στις αρχές του μήνα άφησε την χώρα στάσιμη (BB- με σταθερό outlook).

Η Moody’s είχε αναβαθμίσει την 1η Μαρτίου την ελληνική οικονομία κατά δυο κλίμακες. Δίνει αξιολόγηση αντίστοιχη του οίκου S&P, μόνο που ο τελευταίος διατηρεί θετικό outlook, ενώ η Moody’s σταθερό.

Υπενθυμίζεται ότι και τον Σεπτέμβριο του 2018 η Moody's είχε αναβάλλει προγραμματισμένη αξιολόγηση για τη χώρα μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.