ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέες διαπραγματεύσεις ταμεία-JP Morgan

12:40 - 04 Ιουν 2007 | Οικονομία
Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων επιδίδονται τα ασφαλιστικά ταμεία για την επαναγορά του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ από την JP Morgan, καθώς έληξε τυπικά την Παρασκευή η προθεσμία που είχε θέσει ο επενδυτικός οίκος εντός της οποίας έπρεπε να απαντήσουν επί της πρότασής της.

Υπενθυμίζεται ότι η JP Morgan εμφανίζεται ανένδοτη στην πρότασή της να επαναγοράσει το ομόλογο στην τιμή που το αγόρασαν τα ταμεία, πλην των τόκων που έχουν εισπράξει ως σήμερα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν αποδέχονται οι ασφαλιστικοί οργανισμοί. Δηλαδή τα ταμεία θέλουν να διακρατήσουν τόκους ύψους 4,2 εκατ ευρώ από την αποκοπή του πρώτου κουπονιού και να πωλήσουν στην τιμή που αγόρασαν.

Αν οι διοικήσεις των ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΣΕΥΠ που επένδυσαν στο συγκεκριμένο ομόλογο δεν καταλήξουν σε συμφωνία με τον επενδυτικό οίκο, θα υποχρεωθούν να διεκδικήσουν τα χρήματα που απώλεσαν δια της δικαστικής οδού, που ωστόσο αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Ηδη, το ΤΕΑΠΟΚΑ ζήτησε επίσημα από την JP Morgan παράταση μέχρι και την Τετάρτη, κίνηση στην οποία αναμένεται να προβούν και τα υπόλοιπα τρία ταμεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.