ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Στο Eurogroup με πρόωρη αποπληρωμή ΔΝΤ- αποκρατικοποιήσεις στις αποσκευές

09:30 - 12 Σεπ 2019 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Στο Eurogroup με πρόωρη αποπληρωμή ΔΝΤ- αποκρατικοποιήσεις στις αποσκευές
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναχωρεί σήμερα για το Ελσίνκι, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα συναντηθεί διαδοχικά με την Πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης (SRB) κα. Εlke König, τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Mário Centeno, τον επικεφαλής του ESM κ. Klaus Regling, τον Αντιπρόεδρο της EBRD κ. Pierre Heilbronn και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Benoît Cœuré.

Το Σάββατο, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Στο περιθώριο της συνάντησης, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis.

Με την πρόσφατη λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας, το οικονομικό πρόγραμμα και μια σειρά αποκρατικοποιήσεων στις αποσκευές του θα προσπαθήσει να πείσει τους θεσμούς ότι η Αθήνα βαδίζει από μόνη της στην ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών θα θέσει στο Eurogroup το αίτημα ταχύτερης αποπληρωμής τμήματος των δανείων του ΔΝΤ, ανακοίνωση που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 84ης ΔΕΘ. 

Σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Σταϊκούρας είχε δηλώσει για τη μείωση των πλεονασμάτων ότι «δεν θα την επιδιώξουμε με "κλάψες" ή "παλληκαριές" έναντι των εταίρων μας», ενώ μετά την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ και του Πρωθυπουργού να προχωρήσουν ταχέως οι διαδικασίες πλήρους ιδιωτικοποίησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, μεταβαίνει ενισχυμένος στη νέα διαπραγμάτευση.

Με όπλο της αποκρατικοποιήσεις και τα δύο μεγάλα αεροδρόμια, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να τονίσει για το Ελληνικό ότι μέσα το καλοκαίρι η κυβέρνηση επιτάχυνε τις διαδικασίες και όλα μπήκαν στην τελική ευθεία και για το «Ελ.Βενιζέλος» θα παρουσιάσει την πρώτη αποκρατικοποίηση που την επανεκκίνησε η νέα κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:38 - 12 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.