ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βήματα για την αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων

19:05 - 14 Σεπ 2019 | Οικονομία
Βήματα για την αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων
Πριν από λίγες ημέρες (9 Σεπτεμβρίου 2019) σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο "R" («“Θα βρέξει δισεκατομμύρια”;… Τα ομόλογα, τα πλεονάσματα και η ποσοτική χαλάρωση») αναφέρθηκε ότι πρωτεύων οικονομικός στόχος του Κ. Μητσοτάκη πρέπει να είναι η επαναφορά των Ελληνικών ομολόγων σε επενδυτική βαθμίδα (investment grade) προκειμένου αυτά να θεωρηθούν επιλέξιμα απο την νομισματική πολιτική της νέας ποσοτικής χαλάρωσης (QE 2) που προτίθεται να εφαρμόσει η ΕΚΤ.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π αποφάσισε μεταξύ άλλων και την πρόσληψη χρηματο-οικονομικού συμβούλου για ζητήματα του Δημόσιου Χρέους (Διαχείριση, Αναδιάρθρωση) και την επαναφορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων σε επενδυτική βαθμίδα σε χρονικό διάστημα 2-ετίας με επιπλέον καταβολή bonus εφ’ όσον αυτό συντελεσθεί νωρίτερα.

Είναι ένα αναγκαίο μικρό τακτικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Βέβαια, πρέπει να γίνουν και άλλα μεγαλύτερα, αλλά αποτελεί μία δικαίωση οι προτάσεις μας και οι θέσεις μας να επιβεβαιώνονται απο την κυβερνητική πρακτική.

Αμφικτύονας

Τελευταία τροποποίηση στις 20:11 - 14 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.