ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνητρα σε «πράσινες» επιχειρήσεις από Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

19:51 - 05 Ιουν 2007 | Οικονομία
Πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να καταθέσει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με την οποία θα ζητά την παροχή χρηματοδότησης στις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προβούν στην αξιοποίηση νέων μορφών ενέργειας για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώθηκε, διά στόματος της Υπουργού κ. Φάνης Πάλλης Πετραλιά η προκήρυξη βραβείων σε όσες ξενοδοχειακές μονάδες κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οπως δήλωσε η κ. Πετραλιά, στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του νέου διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, άμεση προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου παραμένει η παροχή κινήτρων στις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα σέβονται το περιβάλλον και θα κάνουν το μεγάλο βήμα στην αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά,  μέσω της χρηματοδοτικής ενίσχυσης από το καθ’ ύλην υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης εξέφρασε  την εκτίμηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι η καλύτερη από όλες τις προηγούμενες, υποστηρίζοντας ότι το 2007 η Ελλάδα είναι ο προτιμώμενος τουριστικός προορισμός για πολλούς ξένους επισκέπτες, ενώ συμπλήρωσε ότι στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας σημαντική συμβολή έχει και η διαφημιστική προβολή της Ελλάδας ως τουριστικό προϊόν μέσα από την ιστοσελίδα Yahoo.

Στο ίδιο μήκος κυματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος ανέφερε ότι ο Μάιος ήταν ένας καλός μήνας, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να σημειώνουν μεγάλη τουριστική κίνηση, και τα Ιόνια νησιά να αποτελούν την πρώτη επιλογή των ξένων επισκεπτών.

Επιπρόσθετα, η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών ή το αργότερο στα μέσα Ιουλίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη διαφημιστική εκστρατεία του Υπουργείου την περίοδο τέλη 2007- αρχές 2008, ενώ πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 3 -5 μήνες.

Η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε ακόμη και στα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες, αναφέροντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι σε αεροδρόμια και λιμάνια, όπου συχνά παρατηρούνται φαινόμενα υπερτιμολόγησης των προϊόντων.

Αναφερόμενη στο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, η κ. Πετραλιά, τόνισε ότι πρόθεση της ηγεσίας είναι να συγκεντρώσει τις παρατηρήσεις όλων των τουριστικών φορέων, ώστε να βγει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, ενώ υπενθύμισε ότι ήδη έχει αναγγελθεί η σύσταση Επιτροπής από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και το ΥΠΕΧΩΔΕ για τον ίδιο σκοπό.

Τελειώνοντας, η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι προχωρά ο σχεδιασμός των Δορυφόρων Λογαριασμού Τουρισμού ως του καταλληλότερου τρόπου καταγραφής και παρακολούθησης της τουριστικής οικονομίας και της διασύνδεσης αυτής με την εθνική οικονομία συνολικά.

Αγγελική Σταμέλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.