ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ: 8.797 αιτήσεις την πρώτη μέρα

22:45 - 16 Σεπ 2019 | Οικονομία
Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ: 8.797 αιτήσεις την πρώτη μέρα
Την ικανοποίησή του για την πορεία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις περιφέρειες Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θράκης, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, κατά την πρώτη ημέρα υποβολής των σχετικών αιτήσεων για συμμετοχή στον β΄ κύκλο, εξέφρασε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, έως τις 21:30 της Δευτέρας είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υποβολής για 8.797 αιτήσεις, είχαν δεσμευτεί 118 εκατ. ευρώ και μέσα στην πλατφόρμα βρίσκονταν 17.863 χρήστες.

Επιπλέον, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η πλατφόρμα εξακολουθεί να αποκρίνεται με καθυστέρηση και χρειάζεται υπομονή από τους χρήστες. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα είχε διαβεβαιώσει εγγράφως στις 12/9 για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος και θα εργαστεί όλη τη νύχτα για να βελτιώσει την ταχύτητα και τη λειτουργικότητα του συστήματος.

Παράλληλα, λόγω της ταχύτατης απορρόφησης των προβλεπόμενων πόρων, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει τη δυνατότητα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.