ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή οι συμβάσεις των δανείων με τις τράπεζες

14:11 - 06 Ιουν 2007 | Οικονομία
Επτά συμβάσεις swaps, που αφορούν δάνεια που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο με τράπεζες, το διάστημα από τον Ιούλιο του 2005 έως τον Ιούλιο του 2006, κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας.

Καταθέτοντας τις συμβάσεις, ο κ. Δούκας, δήλωσε ότι όλες οι συμβάσεις είναι απλές, δημοσιοποιημένες και η κυβέρνηση τις καταθέτει για να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι κρυφό, όπως ισχυρίζεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι από τις συμβάσεις αυτές, που σημειώνεται ότι αφορούν τα δάνεια του ελληνικού δημοσίου με τις τράπεζες, Εμπορική, Alpha Bank, Μόργκαν Στάνλεϋ, BNP PARIBAS και Deutsche Bank, φαίνεται που πληρώνει η κάθε πλευρά και με ποιο τρόπο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κατέθεσε τα πιο σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν την πορεία αλλά και τη διασύνδεση των συμβάσεων suaps με τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόσθεσε δε, ότι «ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει και θα μάθει που πήγαν οι βαλίτσες με το «μαύρο χρήμα».

Απαντώντας, ο κ. Δούκας υπογράμμισε ότι όλα τα στοιχεία είναι δημοσιοποιημένα από το 2005 στο Bloomberg και ότι όλα είναι νόμιμα, ενώ πρόσθεσε:

 «Αν δεν είστε ικανοί να μπείτε στην ιστοσελίδα του Μπλουμπεργκ εδώ και τρεις μήνες και να μάθετε για τι πράγματα μιλάτε δεν σας φταίει κανείς. Όταν ο αρχηγός σας ήταν υπουργός Εξωτερικών, κάποιο στέλεχος σας πήρε 250000 για να κάνει σεμινάρια για ίντερνεντ. Αν δεν μπορείτε να μπείτε για να τα δείτε, δικό σας πρόβλημα. Όλα έγιναν απολύτως νόμιμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.