ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόκκινα δάνεια: Νέο πλαίσιο των θεσμών για έναρξη των πλειστηριασμών

13:23 - 24 Σεπ 2019 | Οικονομία
Κόκκινα δάνεια: Νέο πλαίσιο των θεσμών για έναρξη των πλειστηριασμών
Δεύτερη ημέρα συνάντησης είναι η σημερινή ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς στο πλαίσιο της 4ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Η συνάντηση αναμένεται να γίνει στις 6 το απόγευμα και το «καυτό» θέμα στην ατζέντα των θεσμών είναι τα κόκκινα δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα επικεντρωθούν στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου για τη διαχείριση από πλευράς των τραπεζών των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι θεσμοί ουσιαστικά αποζητούν μέσω ενός νέου πτωχευτικού κώδικα να «ανοίξουν» το δρόμο στους πλειστηριασμούς για όσους δανειολήπτες δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και δεν εντάχθηκαν σε κάποιο πλαίσιο προστασίας.

Το μήνυμα των θεσμών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι σαφές και οριστικό, «ο ρόλος των τραπεζών είναι να στραφούν στην ανάπτυξη και όχι στους κακοπληρωτές», θέτοντας, μάλιστα, τελεσίγραφο για επίλυση του ζητήματος μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, από την 1 Ιανουαρίου του 2020, οι θεσμοί αναμένεται να ξεκαθαρίσουν ότι η εφαρμογή πλειστηριασμών θα είναι αυστηρή, ενώ για τους πραγματικά αδύναμους δανειολήπτες θα τονίσουν ότι το νέο πτωχευτικό πλαίσιο θα πρέπει να πηγάζει από την κοινωνική πολιτική του κράτους και όχι τις τράπεζες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.