ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα ο Ντράγκι για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό

15:40 - 25 Σεπ 2019 | Οικονομία
Στην Αθήνα ο Ντράγκι για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό
Μία από τις τελευταίες ομιλίες του, ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - πριν αποχωρήσει από τη θέση και τον διαδεχτεί η Κριστίν Λαγκάρντ - θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα βρεθεί στη χώρα μας την ερχόμενη Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Ο Ιταλός τραπεζίτης θα έλθει στην Αθήνα προσκεκλημένος της Ακαδημίας Αθηνών. Κατά την παραμονή του στη χώρα, ο κ. Ντράγκι θα βραβευτεί από την Ακαδημία για το ρόλο που διαδραμάτισε στη διάσωση του ευρώ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία απόφαση του κ. Ντράγκι ήταν το νέο πρόγραμμα QE για την αγορά ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων ύψους 20 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση. Με την κίνηση αυτή θωρακίζεται η ευρωπαϊκή οικονομία από τους «μαύρους κύκνους» της ύφεσης που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις μεγαλύτερες οικονομίας της ευρωζώνης, (Γερμάνια, Γαλλία, Ιταλία). Παράλληλα, η ΕΚΤ προχώρησε στη μείωση του καταθετικού επιτοκίου στο -0,5% από -0,4%.

Επίσης, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Ντράγκι σημείωσε πρόσφατα τη σημαντική βελτίωση της χώρας μας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι προϋπόθεση για τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς που απολαμβάνει η χώρα. Επιπλέον, άφησε ανοιχτό παράθυρο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.






 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:59 - 25 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.