ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody’s: Αρνητική η κατάρρευση Thomas Cook για τις ελληνικές τράπεζες

09:54 - 26 Σεπ 2019 | Οικονομία
Moody’s: Αρνητική η κατάρρευση Thomas Cook για τις ελληνικές τράπεζες
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε ανάλυσή του, τονίζει ότι αποτελεί αρνητικό γεγονός η κατάρρευση της Thomas Cook για τις ελληνικές, τις κυπριακές και τις βουλγαρικές τράπεζες. Ακόμη, η Moody’s σημειώνει ότι αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει μείωση των τουριστικών εσόδων και των επενδύσεων στις τρεις χώρες και θα επιβαρύνει την πιστωτική εικόνα επιχειρήσεων που συνεργάζονταν με την συγκεκριμένη τουριστική εταιρεία.

Η Moody’s υπολογίζει την έκθεση των τραπεζών σε επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης στο 10,8% για τις ελληνικές τράπεζες, στο 6,5% για τις βουλγαρικές και στο 13,9% για τις κυπριακές και αναφέρεται στην πιθανότητα «μετάστασης» των προβλημάτων σε κλάδους που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης υπενθυμίζει ότι οι κυβερνήσεις έσπευσαν να βοηθήσουν με την ελληνική να προχωρά σε εξαίρεση από το φόρο διαμονής για τις εταιρείες που επλήγησαν.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα η Moody’s επικαλείται τις πληροφορίες ότι η Thomas Cook μετέφερε 3 εκατομμύρια τουρίστες ή περίπου 9% των συνολικών αφίξεων και είχε ισχυρή παρουσία σε Κρήτη και Κω όπου 70% και 25% των ξενοδοχείων, αντίστοιχα, είχαν συμβόλαιο με την Thomas Cook.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.