ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία μεταξύ ΕΛΟΤ - ΣΕΒΕ για αναβάθμιση ελληνικών προϊόντων

13:27 - 07 Ιουν 2007 | Οικονομία
Συμφωνία Σύμπραξης - Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης, φορέα εποπτευόμενου από το υπουργείο Ανάπτυξης, και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος υπέγραψαν παρουσία του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Σπύρου Παπαδόπουλου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΟΤ Νικόλαος Συμφέρης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒΕ Βασίλειος Θωμαΐδης.

Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, σκοπός της συμφωνίας είναι η ενεργή προώθηση από πλευράς ΣΕΒΕ των αρχών και των στόχων της τυποποίησης και πιστοποίησης. Ταυτόχρονα, ο ΕΛΟΤ θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις μέλη και τους φορείς του ΣΕΒΕπροσφέροντας κίνητρα για τη χρήση των υπηρεσιών του.

Μέσω της συμφωνίας αυτής ο ΕΛΟΤ θα προσφέρει:

* Δυνατότητες συμμετοχής των εξαγωγικών επιχειρήσεων και των φορέων τους στις διαδικασίες της Τυποποίησης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

* Συνδρομητικές υπηρεσίες για έγκαιρη ενημέρωση σε σχέση με Πρότυπα και Προδιαγραφές και προμήθειά τους με ηλεκτρονικά μέσα

* Πρότυπα ή προδιαγραφές για την κάλυψη ειδικών αναγκών προϊόντων ή υπηρεσιών

* Εκπαίδευση σε θέματα ποιότητας, ασφάλειας, υγιεινής, περιβάλλοντος, οργάνωσης, προετοιμασίας επιθεωρητών κλπ

* Πιστοποίηση της εφαρμογής Προτύπων ποιότητας, ασφάλεια, υγιεινής, προϊόντων κλπ

Με τη συμφωνία προωθείται η διοργάνωση κοινών ενημερωτικών εκδηλώσεων από τον ΕΛΟΤ και τον ΣΕΒΕ προκειμένου να ενημερωθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις για τα πλεονεκτήματα και τις ωφέλειες από την υιοθέτηση προτύπων και πιστοποίησης. Επιπλέον, ΕΛΟΤ και ΣΕΒΕ θα διοργανώσουν κοινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης στελεχών του Συνδέσμου για θέματα ποιότητας.

Σημαντικό σημείο της συμφωνίας αποτελεί η πρόβλεψη για εξέταση από τον ΕΛΟΤ των αναγκών των εξαγωγικών επιχειρήσεων σε Πρότυπα και Τεχνικές Προδιαγραφές. Η προσπάθεια θα εστιαστεί σε επιχειρήσεις με σημαντική εκπροσώπηση στη Β. Ελλάδα και σε κλάδους με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα, όπως τα Τρόφιμα – Ποτά, τα Προϊόντα Ξύλου, οι Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας.

Προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και μείωση της γραφειοκρατίας ο ΕΛΟΤ και ο ΣΕΒΕ θα συμπράξουν για τη δημιουργία στη Θεσσαλονίκη ενός συστήματος και σημείου παροχής υπηρεσιών «μιας στάσης» (one stop shop) για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων «διασφάλισης ποιότητας» (τυποποίηση, πιστοποίηση, δοκιμές, κατάρτιση και πληροφόρηση κ.ο.κ.)

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.