ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΥΠΟΙΚ οι τέσσερις τραπεζίτες για το σχέδιο «Ηρακλής»

12:20 - 03 Οκτ 2019 | Οικονομία
Στο ΥΠΟΙΚ οι τέσσερις τραπεζίτες για το σχέδιο «Ηρακλής»
Ραντεβού με τους διευθύνοντες συμβούλους (CEOs) των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Alpha, Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς θα έχουν σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα χρηματοπιστωτικά θέματα, Γιώργος Ζαββός.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται οι λεπτομέρειες του σχεδίου «Ηρακλής» για τη δημιουργία Asset Protection Scheme (APS), στο οποίο εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν κόκκινα δάνεια έως και 30 δισ. ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που μπορεί να φτάσει έως και τα 9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διενεργείται κατόπιν αιτήματος των τραπεζών, οι οποίες ζητούν ενημέρωση για τους βασικούς άξονές του προς έγκριση σχεδίου. Ανάλογη ενημέρωση είχαν ζητήσει από τον κ. Ζαββό, την περασμένη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο με την επωνυμία Ηρακλής περιμένει το «πράσινο φως» από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), ώστε στην συνέχεια να εγκριθεί από το Κολέγιο Επιτρόπων, κάτι που, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, αναμένεται «από μέρα σε μέρα».

Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις του κ. Ζαββού, η προετοιμασία του νομοσχεδίου θα γίνει εντός του Οκτωβρίου.

Εξάλλου η οριστικοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών θα κρίνει και τη συμμετοχή των τραπεζών στο σχήμα, που θα κληθούν να μεταφέρουν κόκκινα δάνεια, ικανά να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.