ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της μείωσης των στόχων για τα πλεονάσματα ο Μοσκοβισί

13:15 - 04 Οκτ 2019 | Οικονομία
Υπέρ της μείωσης των στόχων για τα πλεονάσματα ο Μοσκοβισί
Στα πρωτογενή πλεονάσματα και το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020 αναφέρθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα.

Ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός στην κατεύθυνση μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2020.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τον χρόνο μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να συμβεί το 2020, μπορεί ωστόσο να συμβεί αργότερα», αλλά και πως «το 3,5% δεν μπορεί να ισχύσει στο διηνεκές, μόνο προς το παρόν».

«Προοδευτικά πρέπει να φτάσουμε σε δημοσιονομικούς στόχους που να είναι ρεαλιστικοί, δεν έχει κανένα νόημα στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για πολλά χρόνια, η αξιοπιστία και η ενίσχυση της ανάπτυξης είναι οι δυο καλύτεροι τρόποι για να φτάσουμε στη μείωση των πλεονασμάτων», εξήγησε.

Κληθείς να σχολιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής πλευράς για το επόμενο διάστημα, εξήγησε ότι βασικός στόχος είναι να κατατεθεί ένας αξιόπιστος προϋπολογισμός για το 2020 με σεβασμό της δέσμευσης για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, ώστε να υπάρξει στη συνέχεια η κατάρτιση θετικής έκθεσης των Θεσμών για την ελληνική οικονομία, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

«Είμαστε σε καλή πορεία, είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Παράλληλα, παρότι επιβεβαίωσε την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού, αρνήθηκε να προσδιορίσει το μέγεθός του, λέγοντας ότι αυτές οι εκτιμήσεις αλλάζουν από μέρα σε μέρα και στόχος είναι το κενό να έχει καλυφθεί στις 15 Οκτωβρίου, όταν και η Ελλάδα, στο πλαίσιο των διαδικασιών του ευρωπαϊκού εξαμήνου, θα υποβάλει το προσχέδιο προϋπολογισμού της στην Κομισιόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.