ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Εκτός επιτήρησης Μοχλός - Multirama, εντός οι Τεχνικές Εκδόσεις

20:14 - 07 Ιουν 2007 | Οικονομία
Δικαίωση για δύο από τις τέσσερις εταιρίες οι οποίες βγαίνουν από το καθεστώς της επιτήρησης και μεταφέρονται στην κανονική διαπραγμάτευση. Όπως αποφάσισε, μεταξύ άλλων, σήμερα το ΔΣ του ΧΑ εκτός καθεστώς επιτήρησης τίθενται Μοχλός και Multirama ενώ για Βιοσώλ και Γκάλη η διοίκηση του Χρηματιστηρίου δεν έκανε δεκτό το αίτημα τους. Oπως μετέδωσε νωρίτερα το "R" για έξοδο από επιτήρηση είχαν κάνει αίτηση 4 εταιρείες.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την σημερινή του συνεδρίαση και μετά την πρόσφατη αλλαγή του κανονισμού που ισχύει από 1ης Ιουνίου 2007 αποφάσισε:

1. Τη μεταφορά στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης των εξής εταιριών:

  1. Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. (ΚΟ)
  2. Lavipharm Α.Ε. (ΚΟ)
  3. Altec ΑΒΕΕ (ΚΟ)

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω 3 εταιρίες, δεν είχαν ενταχθεί κατά την τελευταία αναθεώρηση στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης λόγω συμμετοχής τους στον Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας.

Οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2007.

2. Τη μεταφορά στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης των εξής εταιριών:

  1. Μοχλός Α.Ε. (ΚΟ)
  2. Multirama A.E.B.E (ΚΟ)

Για τις παραπάνω 2 εταιρίες πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό του Χ.Α. για την έξοδό τους από την Κατηγορία Επιτήρησης.

Οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2007.

3. Μεταφορά στην Κατηγορία Επιτήρησης.

Οι μετοχές της εταιρίας Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. μεταφέρονται στην κατηγορία επιτήρησης λόγω ζημιών που ξεπερνούν το 30% της καθαρής θέσης και διότι δεν έχουν γίνει ενέργειες για βελτίωση αυτής (Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου).

Η ένταξη της εταιρίας στην κατηγορία επιτήρησης θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2007.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο συνολικός αριθμός των εταιριών ανά  κατηγορία διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

92

ΜΕΣΑΙΑ & ΜΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

171

ΕΙΔΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ

15

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

17

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

14

ΣΥΝΟΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

309

 

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή:

· Tων 958.117 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε. (πρώην Κλωστήρια Ναούσης Α.Ε.") που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των μη εισηγμένων εταιρειών "Κλωστήρια Ροδόπης A.E" και "Gallop A.E.Β.Ε.". Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των 958.117 νέων μετοχών, ορίστηκε η 11η Ιουνίου 2007.

·Tων 13.230.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΕΛΒΕ Ενδυμάτων Α.Ε. ", που προέκυψαν από τη μετατροπή ισάριθμων κοινών ανωνύμων μετοχών. Ως ημερομηνία παύσης διαπραγμάτευσης του συνόλου των 13.230.000 υφισταμένων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας - προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές - ορίστηκε η 13η Ιουνίου 2007, ενώ ως ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των νέων 13.230.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ορίστηκε η 20η Ιουνίου2007.

·Tων 5.000.000 τεμαχίων ομολόγου του Ελληνικού Δ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.