ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσιονομική πολιτική και πρωτογενή πλεονάσματα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μοσκοβισί

15:52 - 04 Οκτ 2019 | Οικονομία
Δημοσιονομική πολιτική και πρωτογενή πλεονάσματα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μοσκοβισί
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα και η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα για τις δημοσιονομικές προοπτικές, καθώς και για τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον κ. Μοσκοβισί για το γεγονός ότι σε κρίσιμες στιγμές στήριξε την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ευρωπαίος επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εμφανίστηκε θετικός στην κατεύθυνση μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα δηλώνοντας σχετικά ότι «αυτό δεν μπορεί να συμβεί το 2020, μπορεί ωστόσο να συμβεί αργότερα», αλλά και πως «το 3,5% δεν μπορεί να ισχύσει στο διηνεκές, μόνο προς το παρόν».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 04 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.