ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναπτυξιακός νόμος: Προωθούνται άδειες διαδικτυακού τζόγου έως 4 εκατ. ευρώ

10:54 - 09 Οκτ 2019 | Οικονομία
Αναπτυξιακός νόμος: Προωθούνται άδειες διαδικτυακού τζόγου έως 4 εκατ. ευρώ
Οι νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης προβλέπουν άδειες διαδικτυακού στοιχήματος με τίμημα 3 έως 4 εκατ. ευρώ, 7ετούς διάρκειας. Οι συγκεκριμένες άδειες έρχονται μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος προωθείται εντός των ημερών στη Βουλή.

Ακόμη, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα επιτραπεί η διενέργεια τυχερών παιγνίων στο Διαδίκτυο βασισμένη σε γεννήτρια τυχερών αριθμών, των γνωστών VLTs («φρουτάκια»), σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Η βασική 7ετής άδεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, θα κοστίζει 3 εκατ. ευρώ για το δικαίωμα παροχής αθλητικού στοιχήματος μέσω διαδικτύου και θα επαυξάνεται κατά 1 εκατ. ευρώ για την παροχή δικαιώματος διεξαγωγής τυχερών παιγνίων που θα περιλαμβάνουν τα παίγνια καζίνο σε πραγματικό χρόνο και τα «φρουτάκια».

Η κυβέρνηση πιέστηκε να προχωρήσει σε ρύθμιση του σχετικού πλαισίου, καθώς με σειρά αποφάσεών του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις υφιστάμενες ρυθμιστικές προβλέψεις, με αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ να χάσει το δικαίωμα αθλητικού στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου, ενώ νομοτελειακά το ίδιο θα συνέβαινε σύντομα και με τους ανταγωνιστές του.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 09 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.