ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ιστορικά χαμηλά στα ελληνικά ομόλογα

18:00 - 18 Οκτ 2019 | Οικονομία
Νέα ιστορικά χαμηλά στα ελληνικά ομόλογα
Σε νέα ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ομόλογα με τους επενδυτές να στρέφονται ξανά στο «καταφύγιο» του ελληνικού χρέους, μετά από ένα διάλλειμα από την επιτυχημένη επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου.

Αυτή τη φορά η απόδοση του 10ετούς έσπασε το φράγμα του 1,3% πέφτοντας έως και 8% ή 9,5 μονάδες βάσης. Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέχρι και το 1,296%. Το 15ετές είναι στο 1,794% και το 20ετές βρίσκεται στο 2,09%.

Σήμερα, κατεγράφη νέο ιστορικό χαμηλό στο πενταετές κρατικό ομόλογο, καθώς η απόδοσή του υποχώρησε στο 0,65%. Η απόδοσή του έπεσε πάνω από 10%. Παράλληλα, σημειώθηκε νέο ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του 7ετούς ομολόγου, το οποίο διαμορφώθηκε στο 1,03%.

Η πτώση των αποδόσεων, σε συνδυασμό με τα βήματα που γίνονται για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων μέσω του σχεδίου «Ηρακλής», τονώνει τις ελπίδες της αγοράς για αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η αξιολόγηση του οίκου S & P για την Ελλάδα, με τα μηνύματα να είναι θετικά ως προς την αναβάθμιση της χώρας, λόγω και της άρσης των capital controls.

Χαρά Κάνδηλα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.