ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ρυθμούς ανακοινώσεων η ελληνική οικονομία

22:12 - 21 Οκτ 2019 | Οικονομία
Σε ρυθμούς ανακοινώσεων η ελληνική οικονομία
Σειρά ανακοινώσεων για την ελληνική οικονομία αναμένονται την τρέχουσα εβδομάδα με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για το εννεάμηνο του 2019, τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα και την αξιολόγηση της S&P.

Την Παρασκευή αναμένεται η αξιολόγηση της S&P με τις προσδοκίες να κινούνται σε θετικά επίπεδα και την αγορά να εκτιμά ότι ο οίκος θα ανοίξει τον κύκλο αναβαθμίσεων για την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, μετά την άρση των capital controls και την έγκριση του σχεδίου «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια, αναμένεται η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο. 

Παράλληλα, τα βλέμματα επικεντρώνονται και στα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού για τους εννέα μήνες του 2019 προκειμένου να φανεί και αν υπάρχει περιθώριο για αύξηση του μερίσματος που θα καταβληθεί φέτος. Σημειώνεται ότι το οριστικό ποσό δεν έχει «κλειδώσει», καθώς σε εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις µε τους θεσµούς για την οριστικοποίηση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2020 με τα τελικά δεδομένα να ανακοινώνονται τον Νοέμβριο.

Εν αναμονή και της ανακοίνωσης των στοιχείων για το οικονομικό κλίμα, βρίσκεται η Ελλάδα, το οποίο με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, είχε διαμορφωθεί στις 107,2 μονάδες με στήριξη από την βελτίωση των προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο και τους καταναλωτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:54 - 21 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.