ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο για μείωση στα «φέσια» του Δημοσίου εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

15:13 - 22 Οκτ 2019 | Οικονομία
Σχέδιο για μείωση στα «φέσια» του Δημοσίου εξετάζει το ΥΠΟΙΚ
Στα «σκαριά» είναι κυβερνητικό σχέδιο για τη σταδιακή απομείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Το σχέδιο θα κινηθεί από την αρχική συγκράτηση στη σταδιακή απομείωση των οφειλών, όπως σημειώνει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και στόχο έχει να μην «παρακρατούνται» πόροι από το δημόσιο με την ταυτόχρονη ενίσχυση της ρευστότητας.

Σημειώνεται ότι οι επιστροφές φόρου σε εκκρεμότητα έφτασαν τον Αύγουστο κοντά στο 1 δισ. ευρώ (992 εκατ. ευρώ από 725 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο) και ενώ στις αρχές του χρόνου ήταν μόλις 488 εκατ. ευρώ (σ.σ στην αύξηση συνέβαλε και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μέσω των οποίων γεννήθηκαν και αξιώσεις για επιστροφές φόρου. Παράλληλα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου ανήλθαν στα 1,637 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τα 1,512 δισ. ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2018.

Προκειμένου να τερματιστεί η δημιουργία νέων οφειλών, το ΥΠΟΙΚ στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και στη συνέχεια στο ξεκαθάρισμα αυτών που ήδη υφίστανται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.