ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NAM:Ο Γενικός Διευθυντής αντί του κ. Παπαμαρκάκη ενώπιον της Βουλής

19:47 - 11 Ιουν 2007 | Οικονομία
Αδυνατεί να παραστεί αύριο ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα των ομολόγων ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης της North Asset Management, όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Θ. Σκρέκα. Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κωλύεται να προσέλθει στην Βουλή προκειμένου να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την «πολύκροτη» υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, ο κ. Παπαμαρκάκης αναφέρει ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση που διεξάγει η Εθνική Αρχή καθώς και η προκαταρκτική εξέταση που διεξάγει η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

«Ο χαρακτήρας των διαδικασιών αυτών είναι μυστικός» υποστηρίζει ο κ. Παπαμαρκάκης στην ίδια επιστολή και ως εκ τούτου η εκπροσώπηση της  North Asset Management στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα γίνει από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίαας  κ. Louis Plowden-Wardlaw.

Να σημειωθεί ότι η είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Παπαμαρκάκης αδυνατεί να προσέλθει για κατάθεση στην βουλή, καθώς πριν από τρεις εβδομάδες περίπου ο εκπρόσωπος της ΝΑΜ σε ανάλογη επιστολή που απέστειλε στον κ. Σκρέκα επικαλούνταν σχεδόν παρόμοια κωλύματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαμαρκάκης στην πρώτη του επιστολή - μέσω της οποίας αρνούνταν να προσέλθει για κατάθεση - τόνιζε  στον κ. Σκρέκα ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση κλήθηκε και εξετάστηκε ενόρκως ως μάρτυρας από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Αρχής του άρθρου 7 του Ν. 3424/2005 την 17η Μαϊου 2007.

Αναλυτικότερα, όμως η νέα επιστολή του κ. Παπαμαρκάκη έχει ως εξής:  

«Η North Asset Management θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή στις 12.6.2007 από τον Γενικό Διευθυντή κ. Louis Plowden-Wardlaw, ο οποίος θα παράσχει πληροφορίες σε σχέση με τα ερωτήματα που περιέχονται στην από 26.4.2007 αίτηση μελών της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με σκοπό τη διευκόλυνση του έργου της.

Ο κ. Γιώργος Παπαμαρκάκης αδυνατεί να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής, δεδομένου ότι βρίσκονται. Ο χαρακτήρας των διαδικασιών αυτών είναι μυστικός, με σκοπό αφ’ ενός την ακώλυτη και αποτελεσματική συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων για την ερευνώμενη υπόθεση και εφ’ ετέρου για την προστασία των εμπλεκόμενων προσώπων.

Στο πλαίσιο των παραπάνω διαδικασιών, ο κ. Παπαμαρκάκης έχει ανταποκριθεί άμεσα όποτε του ζητήθηκε, με σκοπό τη διευκόλυνση του έργου της Δικαιοσύνης».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.