ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Επιχειρηματικό άνοιγμα στην Αίγυπτο

14:40 - 12 Ιουν 2007 | Οικονομία
Συνάντηση με τον Υπουργό Επενδύσεων της Αιγύπτου Dr. Mahmoud Mohi El Din οργάνωσε πρόσφατα ο ΣΕΒ και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Αιγύπτου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν υψηλόβαθμα στελέχη από 30 περίπου ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην αγορά της Αιγύπτου και σκοπεύουν να αναπτύξουν προσεχώς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τον Υπουργό καλοσώρισαν η Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κα Δήμητρα Μητρογιαννοπούλου και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αιγύπτου κ. Πάνος Ζερίτης.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός ενημέρωσε για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, τα κίνητρα που παρέχονται στους ξένους επενδυτές, τα μέτρα που αφορούν τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση να μειώσει τη γραφειοκρατία και τους χρόνους ανταπόκρισης των αρχών.

Παρότρυνε δε την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να αξιοποιήσουν παράγοντες όπως το μέγεθος του πληθυσμού, την παραδοσιακή φιλικότητα των Αιγυπτίωνπρος τους Έλληνες,τις οργανωμένες υποδομές των λιμένων, τη γεωγραφική θέση της Αιγύπτου ως πύλη εισόδου σε άλλες βορειοαφρικανικές αγορές και τη ΣυμφωνίαΣύνδεσης της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμμετοχή στο Επιχειρηματικό φόρουμ στο Ισραήλ

Εξάλλου, ο ΣΕΒ συμμετείχε στηνεπιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ που οργανώθηκε το διάστημα 5-7/6/2007 και η οποία συνόδευσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Στυλιανίδη για την Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Ισραήλ. Ειδικότερα, στο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, συζητήθηκαν οι προοπτικές για την συνεργασία ισραηλινών και ελληνικών εταιριών.

Σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι η πρωτοπορία των ισραηλινών εταιριών στην έρευνα, στην καινοτομία και σε τεχνολογίες αιχμής μπορεί να συνδυασθεί με την εμπειρία και την ισχυρή παρουσία των ελληνικών εταιριών στην νοτιοανατολική Ευρώπη για κοινές δράσεις.

Τομείς στους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις είναι ηλεκτρονικά συστήματα, τηλεπικοινωνίες και πληροφορική, κατασκευές, ηλιακή ενέργεια, τεχνολογίες αφαλάτωσης, υπηρεσίες υγείας κ.λπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.