ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει τις «πύλες» της η e-πλατφόρμα

14:46 - 18 Νοε 2019 | Οικονομία
Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει τις «πύλες» της η e-πλατφόρμα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης, αναφορικά με τις λεπτομέρειες χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για την φετινή χειμερινή περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων των δικαιούχων του επιδόματος.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι το επίδομα ολόκληρης της χειμερινής περιόδου θα δοθεί εμπροσθοβαρώς, σε όλους τους δικαιούχους πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ θα είναι σημαντικά αυξημένο, αποτέλεσμα του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε φέτος, και ο οποίος κατευθύνεται αποκλειστικά στην κοινωνία, ιδιαίτερα στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος του επιδόματος αναμένεται να ανέλθει φέτος στα 68 εκατ. ευρώ, έναντι 57,5 εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019.

Το 2018 είχε δοθεί επίδομα ύψους 0,16 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης και υπήρχαν συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης με βάση τα τετραγωνικά της κατοικίας και τη γεωγραφική ζώνη. Αυτό είχε ως συνέπεια είτε να επιδοτείται ένα μικρό μόνο μέρος του κόστους που κατέβαλε ο δικαιούχος είτε νοικοκυριά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσουν το μέγιστο επιτρεπτό να λάβουν μικρότερη επιδότηση από αυτή που δικαιούνταν.

Ωστόσο για να λάβει φέτος ο δικαιούχος το ανωτέρω επίδομα αρκεί να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου θέρμανσης αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ανωτέρω επιδόματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.