ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έως τις 13 Δεκεμβρίου η ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής»

12:57 - 04 Δεκ 2019 | Οικονομία
Έως τις 13 Δεκεμβρίου η ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής»
Στη Βουλή προς ψήφιση φτάνει το σχέδιο «Ηρακλής», σχετικά με τη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών. Το σχέδιο κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα αποτελέσει την λύση για τα «βάρη» των τραπεζών, ενώ την Τρίτη και ο Διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σχέδιο «Ηρακλής» κατά την διάρκεια ομιλίας του, σημειώνοντας πως «αποτελεί μια σημαντική λύση για τις τράπεζες».

Σύμφωνα με τις γενικότερες εκτιμήσεις, ο «Ηρακλής» θα επιταχύνει τον μηχανισμό μείωσης των κόκκινων δανείων στρέφοντας τις τράπεζες στον κύριο ρόλο τους, του χρηματοδότη της οικονομίας. Πέρα από τις εξελίξεις στις τράπεζες, η εφαρμογή του «Ηρακλή» θα δρομολογήσει άμεσα και την εξυγίανση της κεφαλαιαγοράς, φέρνοντας στη Βουλή τον Ιανουάριο σχετικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην παρέμβασή του σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, σημείωσε πως η κυβέρνηση προωθεί τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης, πλαίσιο αδειοδοτήσεων και εποπτείας των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων, την προσαρμογή στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις τιτλοποιήσεις, την εναρμόνιση των κανονισμών για τη σύνταξη ενημερωτικού δελτίου με στόχο τη διαφάνεια και την προστασία των επενδυτών, καθώς και τη βελτίωση της λειτουργίας των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική εξυγίανση και αναμόρφωση τραπεζικού συστήματος, κεφαλαιαγοράς και χρηματιστηρίου έτσι ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και η χώρα να προσελκύσει τα επενδυτικά κεφάλαια που έχει ανάγκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.