ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΝ: ''Σύντομα θα φτάσουμε τα 1.000 MW αιολικής ενέργειας''

16:13 - 15 Ιουν 2007 | Οικονομία
Το χιλιοστό μεγαβάτ από αιολική ενέργεια θα είναι σύντομα πραγματικότητα, ενώ ήδη η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 800 MW (το 2004 ήταν λιγότερα από 400 MW) από αιολικά πάρκα. Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η η Επιστημονική Εταιρεία Αιολικής Ενέργειας στην πλατεία Συντάγματος για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου.

«Όλο το νομοθετικό πλαίσιο που έχουμε δημιουργήσει και για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων θα δώσει άλλη κατεύθυνση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες ή, όπως συνηθίζω να λέω, Ανεξάντλητες Πηγές Ενέργειας», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι αντί να το κάνουμε αυτό μόνο μια φορά το χρόνο πρέπει να το κάνουμε 365 μέρες το χρόνο. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την εγρήγορση σε ολόκληρο τον κόσμο για τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές από τις κλιματικές αλλαγές που αρχίζουν να επηρεάζουν σοβαρά τη ζωή πάνω στον πλανήτη.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.