ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία Eurogroup για μείωση των στόχων πλεονασμάτων «βλέπει» η Citi

15:37 - 05 Δεκ 2019 | Οικονομία
Συμφωνία Eurogroup για μείωση των στόχων πλεονασμάτων «βλέπει» η Citi
Αισιόδοξη ότι εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και το 2020, το Eurogroup τελικά θα συμφωνήσει στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας εμφανίζεται η Citigroup.

Η Citi, σχολιάζοντας τη θετική έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα και την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών προς την Αθήνα, εκτιμά ότι το Eurogroup πρόκειται να εγκρίνει τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της ελληνικής κυβέρνησης, από τον τρέχοντα στόχο του 3,5%.

Ωστόσο, η εκτίμηση της Citi έρχεται με επιφύλαξη της θετικής στάσης για τις μεταρρυθμίσεις  της ελληνικής κυβέρνησης που συνεχίζονται μέχρι το 2020.

Όπως επισημαίνει η Citi, οι προϋποθέσεις που συνδέονται με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εξακολουθούν να λειτουργούν ως σημαντικός μηχανισμός πίεσης για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος του ESM τον Αύγουστο του 2018.

Σημειώνεται ότι η έγκριση της εκταμίευσης του ποσού των 767 εκατ. ευρώ αφορά την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ωστόσο δεν υπήρξε πρόοδος σχετικά με τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί το ποσό.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:56 - 05 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.