ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στο προσκήνιο η δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα

20:01 - 15 Ιουν 2007 | Οικονομία
Νέα μεγάλη, δίκη, γενικότερου ενδιαφέροντος, θα απασχολήσει σύντομα το πανελλήνιο. Ο εισαγγελέας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος πρότεινε χθες στο Συμβούλιο Εφετών να παραπεμφθούνστο τριμελές εφετείο κακουργημάτων24 άτομα (δικαστές, δικηγόροι κ.α.) για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Με την πρόταση αυτή που αποτελείται από 900 (!) σελίδες, θα καθίσουν στο σκαμνί - εφόσον, όπως πιθανολογείται, γίνει δεκτή - ως εγκέφαλοι του περιβόητου αυτού κυκλώματος η πρώην ανακρίτρια (φυγοδικεί) Αντωνία Ηλία, ο αρχιμανδρίτης (κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού) Ιάκωβος Γιοσάκης και οι δικηγόροι Σάκης Κεχαγιόγλου, Γιώργος Νικολακόπουλος και Νικόλαος Εμμανουηλίδης.

Μαζί με τους πέντε που προαναφέρθηκαν, ο κ. Καρούτσος προτείνει να παραπεμφθούν και οι πρώηνπρόεδροιτου τριμελούς συμβουλίου διοίκησηςτου πρωτοδικείου Αθήνας Γεράσιμος Διονυσάτος και Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος , οι δικαστικοί λειτουργοί Νικόλαος Ποταμιάνος, Μαρουλιώ Δαβίου, ’ννα Κοροβέση, Αναστάσιος Σάββας, ΑναστασίαΜπαστά , Νικόλαος Αθανασόπουλος , Παναγιώτα Τσέβη και οι δικηγόροι Μαρία Βραχά, Σταυρούλα Ψύρρα, Ιωάννα Κοσυβάκη, Δημήτρης Γκαβέλας , Μαρία Σφέτσου, Νεκτάριος Αθανασόπουλος , οι δικαστικοί υπάλληλοι Αναστάσιος Καρατζάς και Αθηνά Καλαμαρά , ο ταξίαρχος υγειονομικού Μανώλης Νιώτης ( φυγοδικεί ) και η Ευαγγελία Μολφέτα, νοικοκυρά.

Ο κ. Καρούτσος προτείνει, πάντως, την απαλλαγή από κάθε κατηγορία των δικαστικών λειτουργών Γιώργου Ζώη, Γεωργίας Λαμπροπούλου, Παρασκευής Λέοντος , Όλγας Ντάρλα , Βασιλικής Κωστοπούλου, Ελισσάβετ Τσιρακίδου και Ελευθερίας Ρώμα , των δικαστικών υπαλλήλων Μαρίας Τσαγκάρη και Σταμάτως Αλκανιώτη και των δικηγόρωνΙ ωάννη Λαμπίρη, Νικ.Καλλιούρη, Αντώνη Βουλγαράκη και Πέτρου Μαχά καθώς και του επιχειρηματία Θ. Επισκοπόπουλου.

Σημειώνεται,ότι ειδικά για τον κ. Λαμπίρη (γιο πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου), ο εισαγγελέας προτείνει να μην παραπεμφθεί, διότι όχι μόνοδεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του, αλλά αντίθετα συνέβαλε στην αποκάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία με αναφορά που είχε στείλει στον ’ρειο Πάγο.

Τα 22 αδικήματα (σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος) για τα οποία προτείνεται η παραπομπή των 24 κατηγορουμένων είναι:

Δωροδοκία δικαστού κατά συρροή , άμεση συνέργεια σε δωροδοκία, αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης , έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό, νόθευση δημοσίου εγγράφου και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή , παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων , απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα , κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από την οποία το συνολικό όφελος υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ, απλή συνέργεια σε απάτη, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράβαση καθήκοντος , νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα, απόπειρα απάτης τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια , (από την οποία το προσωπικό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ) , υπεξαίρεση, παθητική δωροδοκία υπαλλήλου , υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο , νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα προς συγκάλυψη της αληθούς προέλευσης χρηματικών ποσών από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.